Festspillene i Nord-Norge 1999:
Begjær 1000

Si meg hva du begjærer og jeg skal si deg hvem du er. Diva vil ha vakre menn. Sec foretrekker vakre gjenstander. Men må man elske hver gang man elsker? Må man dele en opplevelse? Hvem byr høyest? Hvem tør mest? Å være eller begjære, er det spørsmålet?

Med ambisjoner om å foréne lyd, ord og kropp, befinner musikere og instrumenter seg i aller høyeste grad «on stage» i denne historien. Den alltid dramatisk sprudlende operarollen Diva og den avmålt poserende postmoderne Sec bærer masker og spiller roller for å overleve - mens de leter etter seg selv eller sitt speilbilde reflektert i en annen. Pianisten, fløytisten og de to slagverkerne i NING-ensemblet både spiller, leker, poserer og begjærer sammen med dem.

Diva: Hege Steenhoff Hov
Sec: Frida Steenhoff Hov
Musikere: Lise Giæver, Tora Ferner Lange, Erik Dæhlin Schwensen, Amund Sjølie Sveen
Musikk: Bjarne Isaksen
Tekst: Ellisiv Lindkvist
Regi/manus: Lise Ferner
Lys/scene: Lucjan Golas

Begjær 1000 ble støttet av Norsk Kulturråds prosjektmidler «Ungdom og scenekunst», Rikskonsertene og Norsk Tekstforfatterfond. Stykket ble produsert i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge, og hadde premiere i Harstad i juni 1999. Er også vist som skoleforestilling i Tromsø samt på Black Box Teater i Oslo (2000).

«Dette er musikk og en historie som holder høy kvalitet både i innhold og utførelse, og er lett tilgjengelig.»
            Helge Matland, Tromsø

«Det var jo nesten så man kunne begjære å se den om igjen!»
            Ulf Sverresvold, Nordlys

Foto: Arvid Sveen