Ning

NING så dagens lys på daværende Musikkonservatoriet i Tromsø i 1997. De opprinnelige medlemmene var Erik Dæhlin, Lise Giæver, Hege Hov, Tora Ferner Lange og Amund Sjølie Sveen. Maja Bugge og Rasmus Jørgensen har vært viktige medlemmer underveis. Listen over folk som har vært del av NING-familen i kortere perioder er lang - det er regissører, komponister, musikere, scenografer, dansere, dramatikere, produsenter, lydsdesignere og så videre...


Fredric Bergström (komponist), SE
Eiv
ind Buene (komponist)
Michael Finnissy (komponist), UK
Lars Petter Hagen (komponist)
Jamie Hamilton (komponist), UK
Henrik Hellstenius (komponist)
Bjarne Isaksen (komponist)
Ignas Krunglevicius (komponist)
Ellisiv Lindkvist (dramatiker)
Christina Messner (komponist), DE
rard Pesson (komponist), FR
Alwynne Pritchard (komponist og utøver)
Trond Reinholdtsen (komponist)
Niels Rønsholdt (komponist), DK
Francois Sarhan (komponist og regissør), FR
Niklas Seidl (komponist), DE


Taro Cooper (skuespiller)
Philip Hannevik (dirigent)
Frida Steenhoff Hov (skuespiller)
Silje Aker Johnsen (sanger)
Gildas Le Pape (musiker)
Daniel Paulsen (musiker)
Tirill Pharo (skuespiller)
Kristin Norderval (sanger og komponist)
Kristina Søetorp (danser)
Zakarias Meyer Øverli (musiker)
Vestre Aker musikkorps (musikere)
Schola Cantorum (musikere)
Odda musikklag (musikere)


Lise Ferner (koreograf)
Runar Hodne (regissør)
Kai Johnsen (regissør)
Therese Markhus (koreograf)
Oda Rador (dramaturg)
Andy Smith (regissør / dramatiker), UK


Ida Andersson (lysdesigner)
Boya Bøckman (lysdesigner)
Dagny Drage Kleiva (scenograf)
Lucjan Golas (lysdesigner)
Asle Lauland Pettersen (scenograf)

Hege Pålsrud (scenograf og produsent)
Christina Lindgren (scenograf)
Morten Pettersen (lyddesigner)Ning: Om utøvermakt og personlig musikk (2005)

 

Ning - medlemmer

Fra «Extending the string from your neck» (2006).

 

Erik S. Dæhlin (f. 1976):
er spesielt opptatt av instrumental- og musikkteatersjangrene, der utøverens performativitet utspilles i og forbi det musikalske materialet, og i kontekst til den fremføringsform som benyttes. Denne interessen har han delvis ervervet fra ensemblet NING, som han som slagverker startet opp i 1997, hvor fokuset nettopp lå på et utvidet utøverperspektiv.
Dæhlin har fra dette ensemblet og andre grupper og konstellasjoner bred erfaring innen de fleste rytmiske, musikkteatrale og kunstmusikalske sammenhenger. Han har som utøver gjestet de fleste norske og nordiske samtidsmusikkfestivalene. Ved siden av å være medlem i NING, slagverk-ensemblet Puls og halvparten av musikkperformanceprosjektet SPLOING, har han gjort flere radioopptak for NRK P2 og spilt inn plater med norsk samtidsmusikk der han også har vært produsent.
Dæhlin er utdannet slagverker fra konservatoriet i Tromsø, og har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med Olav Anton Thommessen, Asbjørn Schaathun og Henrik Hellstenius. Han har også tatt timer og deltatt i seminarer med Michael Finnissy, Helmut Lachenmann og Jörg Mainka.
Som komponist har han vært virksom siden 1997. Han har komponert både solo- og kammermusikk, samt elektroakustisk musikk for blant annet Kringkastingsorkesteret, MiN Ensemblet, Liv Glaser, Håkon M. Stene, Oslo Camerata, neoN, Oslo Sinfonietta m. fl. Hans musikk har vært framført ved World Music Days i Hong Kong og ved en rekke europeiske og nordiske scener og konsertsaler.

http://www.erikdaehlin.no


Fra «4» (2004). Foto: Mona Møllebakken.

 

Amund Sjølie Sveen (f. 1973):
Slagverker, lyd- og performancekunstner med diplomeksamen i solo slagverk fra Musikhögskolan i Göteborg (2002), og grunnutdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø. Har tyngdepunktet i sitt kunstneriske virke i grenselandet mellom ny solo- og kammermusikk på den ene siden, og improvisasjon, performance, musikkteater og lydkunst på den andre siden. Jobber ofte med musikalske uttrykk som del av en større performativ kontekst. Står bak flere helaftens solo performane-forestillinger. Bred musikkteatererfaring.

Har framført egne performance-verk på festivaler rundt om i Europa. Mottok Festspillene i Nord-Norges Ungkunst-stipend i 2001. Mottok i 2005-2006 Statens arbeidsstipend for kunstnere for å jobbe med utvikling av instrumentalteater. Mottok i 2011 Statens arbeidsstipend for kunstnere for å utvikle performance lectures. Har utført kunstnerisk utsmykning etter bestilling fra KORO. Er også medlem av kammerfolkemusikktrioen Slagr.

http://www.amundsveen.no

 

Ning - tidligere medlemmerFra «Kill Dour Darlings» (2001), foto: Mona Møllebakken.

 

Tora Ferner Lange
En av grunnleggerne og medlem av den harde kjerne i Ning. Forlot ensemblet i 2014 etter 17 år til fordel for en rådgiverstilling i Norsk kulturråd
.

 

Rasmus i «Transitt» (2006). Foto: Malin Håvarstein Nilsen.

 

Rasmus Jørgensen
Gjorde sin første forestilling med Ning som vikar i «Transitt» i 2006. Ble med helt fram til 2012. Konsenterer seg nå om egne forestillinger.

 

Maja i «Transitt» (2006). Foto: Malin Håvarstein Nilsen.

 

Maja Bugge
Kom med i 2000 på «Kill your darlings». Reiste videre i 2007. Bor i Lancaster i England med mann, barn og cello.

 

Frida Steenhoff Hov (t.v.) og Hege Steenhoff Hov i «Begjær 1000» (1999). Foto: Arvid Sveen.

 

Hege Steenhoff Hov og Lise Giæver
Var begge to med å starte Ning i Tromsø i 1997. Våre veier skiltes etter noen konsertproduksjoner og ensemblets første helaften, «Begjær 1000» i år 2000.